Nieuws

Daily Paper in Bijenkorf Utrecht

Daily Paper Clothing heeft shop in shops in de Bijenkorf. Ik heb de muur gemaakt met een combinatie van twee technieken: het schervenmozaïek en terrazzo.

Bar in restaurant Mama Gaia in Haarlem

In 2020 maakte ik de bar van Mama Gaia in Haarlem. Het is ontworpen door Tank. Dit is ramped earth van beton. Het zijn verschillende lagen, met verschillende textuur en kleur. De bartop heb ik gemaakt van gepolijst beton. De opdrachtgever gaf mij en de architect ruimbaan, daar ben ik blij mee. De aannemer Brandwacht en Meijer heeft een topbekisting geleverd. Dit was een optimale samenwerking tussen architect, uitvoerder en opdrachtgever.

Opzoek naar interessante materialen voor terrazzo

terrazzo gemaakt met granulaten van puin en afvalstoffen

Ik zocht materiaal voor verwerking in mijn terrazzo. In 2017 was ik bij een afvalverwerker in Alkmaar. Daar vond ik granulaten van puin en afvalstoffen. In mijn werkplaats kunt u, op afspraak, stalen bekijken van het eindresultaat (zie foto hiernaast).

 

Bekijk op youtube.


Combinatie van technieken voor Daily Paper Clothing

daily paper clothing bilderdijkstraat vloer De vloer bij Daily Paper Clothing is een combinatie van twee technieken: het schervenmozaïek en terrazzo. Voor het schervenmozaïek, ook wel Paladiana genoemd, hebben we scherven marmer neergelegd op een betonnen draagvloer. Traditioneel wordt dit type vloer afgewerkt met voegwerk. Het voegwerk zit dan lager dan de scherven. Ik heb de vloer en het voegwerk geschuurd, waardoor tussen de scherven terrazzo is ontstaan. Het marmer en het voegwerk zitten op gelijke hoogte. Ik heb op drie locaties gewerkt voor Daily Paper: de flagship store in de Bilderdijkstraat in Amsterdam, de Bijenkorf in Eindhoven en het hoofdkantoor in de Houthaven Amsterdam. De winkel is ontworpen door Floor Hoeke, spatial designer. verdagertafel unga amsterdam tankDeze combinatie van technieken heb ik ook gebruikt voor een vergadertafel bij Unga, een reclamebureau. Deze tafel in ontworpen door Tank. Voor deze tafel heb ik geen scherven gebruikt, maar hand gezaagde cirkels.  

Gigantisch aanrecht voor MassiveMusic

4In de A'dam toren maakten wij voor MassiveMusic het grootste aanrechtblad ter wereld naar ontwerp van TANK interior design & branding. Op locatie gestort ultra hoge sterkte beton, glasfiber gewapend, zeer grote overspanningen en vrijdragend. Ik heb het gevoel dat ik met dit project de top in mijn loopbaan heb bereikt. Zo'n locatie en zo'n object met scheurvrij resultaat, kan ik dit nog overtreffen? Veel dank aan hoofdaannemer Hekker Interieurbouw uit Sassenheim.